Rss Feed
  1. Review : Teater Semi Muzikal MERIAM

    Sunday, February 27, 2011

    iye. MERIAM. bkn meriam anak cik ismail jual cendol tu! itu MARIAM. cis. okey2. tajuk teater tu "MERIAM", diadakan selame tige hari [26/27/28 hb Februari 2011]. saye and Cik Nona Ahmad a.k.a org yg teman saye tgk teater tu telah memilih tarikh yg paling awal pasal kami nak stadi utk test pd 28hb Februari. eh eh kami ni bkn makhluk yg pandai pasal tu kami amek hari sabtu mlm dan kami ni pulak bknnye makhluk yg BOSAN + HAMBAR. kami perlukan medium utk mengurangkan stress. 


    SESI PENGENALAN


    inilah yg kami jumpe di pintu masuk. siap ade meriam terjulur lagi tu.

    ini namenye tiket masuk.

    ini namenye model tiket. hakhak. credits to Nona.

    ini sinopsis teater tersebut.

    well, sinopsis dye simple je pasal xnak bg audience tau semua yg berlaku. spt yg tertulis kat sinopsis: Adik nak jd pemain meriam profesional SEBIJIK mcm Abang dye. in between starting cite ngan dye ngade2 usik meriam abg dye ade byk mende yg kami dpt observe. Adik ni karakter utama so kami dpt tgk byk watak dye ah. Adik ni nakal [umur baru 9 taon kot. heish.] dan selalu gak ah kene buli ngan Abang ngan Kak Sue tp pd waktu yg same dye ni suke manje2 ngan Emak dye. ade jugak part Budak Kampung Sebelah dtg nak lawan meriam sape lagi kuat. klimaks cite dye bermule bile si Adik ngade2 tgk lubang meriam buluh tu. 

    KEBABOMMMM!

    hidup atau mati si Adik tu? haaaaaaaaaaah. itu saye tamau bgtau pasal masih ade due hari lagi utk tgk selepas review ini dikeluarkan. kalo sesape yg dah terlepas maka ketuk2lah wall saye kat fesbuk ye?


    moral values pown byk ah. antaranye? itu kene tgk sendiri. laen org laen pendapat. laen org laen moral values yg dye dpt. hakhak! 


    SESI GAMBAR + REVIEW












    most of gmbr2 ni diambil waktu teater tu dah nak abes dah. again, credits to Nona for the pictures. punye la fokus time tgk sampai jajan yg kami beli tu x terusik pown. kalo la leh fokus sebegini skalo time lecture, alangkah untungnye. =.="

    ini group musicians dye ngan backup singers. saye dr awal dah terpesona ngan sore backup singer. SUMPAH BEST! sedap gile~ hakhak. bile masuk part nyanyi teringat kat Glee. ooooooooowh. i'm addicted to Glee! some may say that the story is typical and some may say that it's completely BORING but i say that the story is TOTALLY AWESOME. plus ini fes time kot saye tgk teater. hakhak.












    so ini adelah antara org2 kanan teater. TAHNIAH ah kpd anda sume pasal dah wat satu persembahan yg menarek! *clap clap clap*



    kami sempat amek gmbr dgn Adik ngan Emak je. yg laen2 tu hilang tah mane tah. well, gmbr last tu bknlah antare aktres yg berlakon tp itulah Cik Nona Ahmad a.k.a peneman saye utk tgk teater ni. hakhak!

    ade gak jumpe org laen seperti bdk2 meja time dinner engine [post yg lalu], Yana Melati + kengkawan, Dayah + Imani, Hasif + Amri + geng and beberape org lagi yg saye x kenal. saye ingat kami je bdk Puncak Alam yg hadir tp ade ramai lagi rupenye. hakhak.

    selesai sahaje kami melihat teater ini, bolehlah kami stadi ngan lbey tenang dan bersemangat! yey!



    SESI SOAL JAWAB [yg ini WAJIB. bese ah. korg kan judgemental. sume saye buat kang silap]


    unknown : eh. teater? bapak bosan.
    saye : eh. KPOP? LAGI BOSAN. BOOOOOOOOO~ sume org ade pendapat ngan minat laen lah der! accept je la! aku kate kpop bosan, kau marah. cube kate teater [show choir a.k.a Glee pown tergolong] tu bosan, mau aje aku tampar kau on the spot.


    unknown : kau ni....... [lantas aku memotong tanpa rase simpati]
    saye : no more retarded questions from you. balek2 soklan negatif. pastu dr org yg same je lak tu. x sedar diri ke ha?


    sudah2 laaa~ malas ah nak jwb soklan2 negatif ni. wat rosak akal je.


    tu je kot utk post kali ni. toodles y'all!
    ASSALAMUALAIKUM.


    p/s: nak masok teater gak! part backup singer!

  2. 7 whispers:

    1. nona said...

      haha! cun ah! sumpah best~plus sumpah rindu nak join teater bila tgok dorg perform dgn sgt jayanyaa~:DD
      btw :: stdy stdy! hikhik

    2. ini teater ape nih?looks interesting.aha.

      kau jadi bekap singer macam the warblers!o yeahh!

    3. syashafie said...

      hebat . ak jeles seyhh ! HAHA

    4. Mfs said...

      npe x ajak aku!>.nk tgok!!..aeyh..

    5. aliah said...

      waah! dapat tgok cerita meriam? bestnye..bebudak yang belakon sume student dr puncak perdana.kenal je.tapi diorng tak kenal saye

    6. aqilah said...

      ramai aweks2 HOT eh ? manap ckp diorg sempat tgkp gmba ngn awek2 hot ohh. haha

    7. tq sbb dtg tgk meriam ati tu.. so mcm mana..?? nak tengok lagi tak..?? klu nk tengok lg jom kita saksikan Semi-Muzikal MERIAM di UiTM Bandaraya,Melaka plak pada 25-28 JUN 2011 neyh.. harga tiket RM8.00.. cerita agak sama tapi ada penambahan babak baru.. JOM SAKSIKA MERIAM DI MELAKA..
      ;)