Rss Feed
  1. Grand Dinner Is Just Around The Corner.

    Thursday, January 20, 2011

    okey. saye rase saye x pernah lagi tulis pape post psl Grand Dinner utk dak2 Asasi Sains. so ari ni aku bercadang utk wat satu post pendek mengenai perkara ini. eh2. mesti ade yg tanye nape saye teruje nak tulis psl mende ni kan? well, saye terlibat sbnrnye dlm kisah Grand Dinner ini. saye telah ditarik masuk utk jadi ahli Committee dan saye telah ditugaskan utk menjadi AJK Protokol dan Pengurusan Pentas. ape keje dye? hakhak. 


    protokol = protokol pemakaian, protokol dlm dewan, protokol perjalanan dr sini ke tmpt kejadian.
    pengurusan pentas = handle pentas punye pergerakan + kelancaran tatkala acara berlangsung, pastikan pentas ready utk pape persembahan, pastikan ape yg berlaku kat pentas tu tally atau x ngan tentatif program.
    [alah, sume tu bknnye wat sorg2. ade je due org yg bekerja same department ngan saye which is Afiq Che' Man and Natasha Kamaruzzaman. ade jugak keje2 yg mane keje itu dihandle oleh org laen. hakhak.]


    okey. Grand Dinner tu ade la dlm sehari lebih dr post ini ditulis. secare specific, 22hb Januari 2011 a.k.a hari Sabtu. byk gile kwn2 baru yg saye kenal kat dlm committee ni dan byk gile experience yg saye dpt sepanjang Grand Dinner ini dirancang. sgt2 eksaited utk tggu hari kejadian tu tibe. 


    jap. saye pakai ape ek utk Grand Dinner tu nanti? tuxedo? coat? well well, since theme dye adelah "Traditional vs Elegance & Dashing", so saye memilih the first choice. yezza. saye akan memakai baju melayu pd mlm kejadian tersebut. oooooooooooooooooooh please. korg asal dgr perkataan "dinner" je mesti nak pakai coat, tuxedo segale bagai tu kan? heish. ubah pemikiran sikit wahai rakan2. baju melayu tu pown baju rasmi gak ape. baju melayu tu pown leh pakai lawa2 gak mcm korang pakai tuxedo. 


    so mlm ni boleh diconsider sbg meeting second last before Grand Dinner punye tarikh tu sampai utk wat ahli2 Committee ni utk berhempas pulas pd paginye tu. pagi tadi baru wat sedikit rehearsal utk dptkan time frame for the whole event. mlm ni pulak nak cite psl ape yg perlu dilakukan utk mlm esok dan pagi kejadian. perghhhh. mggu ni sgt berserabut org2 atasan punye kepale. pelbagai mende nak handle. saye? saye pulak akan berhempas pulas sewaktu kejadian itu shj. hakhak. dah name pown AJK Protokol dan Pengurusan Pentas, ofkos lah saye yg akan jd antare beberape stage managers pd mlm itu. 


    rumours ade mengatakan bahawa saye akan menyanyi utk slot Committe tu nanti. ye ke? ye sesangat. saye akan menyanyi dgn Cik Raihanah a.k.a Nona pd mlm itu dan juge disertai dgn Badrul Hisyam [btol ke ni eja name kau bad? aku konfius either "hisham" or "hisyam"]. namun rumours tu jugak telah berubah kembali pd mlm smlm apabila kami bertige menarik diri dgn RELANYA. nape? hakhak. reason dye sgt kelakar. KAMI MALU DPN AUDIENCE. siyes. plus, kami ni kurang latihan. Nona ngan tarian pembukaan dye, Bad ngan keje handle duet dye, aku lak ngan tah mane2 aku bersepah tah. so kami pown [utk mengelakkan malu], menarikkanlah diri kami.


    okey2. yg pentingnye kat sini Grand DInner dah dekat gile dan saye sgt2 eksaited dgn ape yg bakal mendatang. yey! moge2 ALLAH bakal memberkati majlis kami pd mlm itu.


    tu je kot utk post kali ni. sbnrnye nak bgtau psl mende kat bwh ni je. baru jumpe kat satu website. hakhak. papepown, TOODLES YAW!


    p/s:talking about dress, ade sesape nak pakai ni? sumpah jd LADY GAGA mlm tu. XD






  2. 3 whispers:

    1. baju tu walaupon lady gaga
      tapi aku sukeeeee!!
      hijau!!!

    2. syashafie said...

      HAHA encik maula malu ?? ;P

    3. nona said...

      salah eja nama aku wooooo. raihana :) muahaha