Rss Feed
  1. Perjalanan Itu Masih Boleh Dianalisa.

    Sunday, January 2, 2011

    *latar belakang utk post kali ni bermula kat KTM Seremban sampai KL Sentral. pastu sambung lak dari KL Sentral ke PKNS. then PKNS ke Uitm Puncak Alam. terima kasih kpd KTMB dan Rapidkl kerana sponsor transport saye ari ni.*

    1)immigrants oh immigrants! saye lagi sanggop sumbat minyak attar dlm hidong saye dari bau2 pelik2 yg immigrants ni rembeskan. saye jugak lagi sanggop habeskan bateri henfon saye utk dgr lagu dari dgr immigrants membebel memekak dlm bhs dyeorg. saye lagi sanggop berdiri dr tgk immigrants ni berhimpit mcm sardin hidup pastu tolak2 mcm esok dah xde lagi dah semate2 utk satu seat itu. oh pleaaaaaaaaaaaase. kau tu di negare org yeeeeee. sile wat perangai leklok. kami ni punye la baek amek immigrants utk jd pekerja negare ni korg leh lak wat perangai sesuke ati mak bapak korg ye!? heish. ade yg makan budi jap lagi kang.

    2)mmg tiap kali trip komuter utk kl sentral - seremban atau seremban - kl sentral mcm sardin ek? heish. sian org2 yg jadi sardin2 hidop tu. pastu kang tmbh lak ngan baby2 sardin yg baru nak hidop, ngan atok nenek sardin, ngan sardin2 yg kurang upaya. heish. kat ukm dah sesak dah. time kat seputeh kot: jerit jeritan berlaku. ofkos la dgn bahase2 yg kurang menyenangkan. nak example? ooooooooooooh x perlu saye rase. perkare camni kite nak salahkan sape sbnrnye ek? kerajaankah karena tidak menyediakan sistem pengangkutan yg sistematik? KTMkah yg tidak membuat perancangan gerabak dgn btol? sardinkah yg tidak sabar + tidak reti bertolak ansur? papepown, yg first skali patot disalahkan sbnrnye adelah diri sendiri. diulangi: DIRI SENDIRI. jgn asek2 nak salahkan org laen je.


    3)ade ke patot tmpt menunggu bas [bkn bus stop ye. bus stop itu satu benda yg konkrit. yg ni dye letak khemah pastu base tu dye letak dlm baldi yg dah letak simen. ceh] digerakkan berpuluh kaki lagi jaoh. perit je rase nak sampai ke tmpt tersebut. dah laaaa bwk beg berat2 ni. heish. eventually, bus stop dye bkn kat situ pown. sepatotnye seberang jalan dr point dye turunkan org je tp since dye nak synchronisekan jalan tu jadi jalan sehala + elak kesesakan lalulintas bla bla bla, dye pown gerakkan ke tmpt yg skrg ni. isk isk isk. tatau la advantage atau disadvantage kpd umat manusia sekalian.


    4)gembire lak rasenye bile bas2 rapidkl kali ni bergerak dgn pantas dan efisien berbanding hari2 bese. x sampai 5 minit tggu kat kl sentral, dah sampai. x sampai 5 minit tggu kat dpn pkns, dah sampai. muahahahhaha. best best. sempat laaaa jugak melantak fries medium satu b4 pg bus stop tu. hakhak. pastu naek bas u90 tu pulak sorg2 je. xde sesape langsong kat dlm bas stop. org start naek kat klang sentral. cuak gak sbnrnye bile naek sorg2 psl drebar bas tetibe bawak ikot jalan laen. dlm hati dah fikir laen dah. pastu jln punye jln nmpk la Tesco Setia Alam. waaaaaaaaaaaaah. baru tau time tu yg dye ikut jln alternatif rupenye. muhahahahaha. 


    5)yg ni xde pape nak cite. just nak kate:
    SAYE ALLERGIC KPD AMOXYCILLIN + CLAVULANATE POTASSIUM
    *take note. take note*


    tu je kot. bubbye sume.

  2. 1 whispers:

    1. syashafie said...

      AMOXYCILLIN + CLAVULANATE POTASSIUM
      apakebenda uh ? chemy aku ta expert lg HAHA :D