Rss Feed
  1. Melaka Oh Melaka

    Saturday, June 4, 2011

    PEMBUKAAN : 
    tajuk cerita : Melaka Oh Melaka.
    tarikh : 31 Mei - 2 Jun 2011
    waktu : hari pertama [12.30 tgh hari - 12.00 tgh mlm], hari kedua [7.00 pagi - 1.00 pagi], hari ketiga [7.00 pagi - 3.00 ptg]
    para pelakon : ahli2 keluarga encik Mohd Nor + isterinya berserta menantu2 dan cucu2.



    BABAK SATU:
    semua2 dah siap ngan barang yg nak dibawak. beg baju bagasi 30kg, makanan stok utk sebulan, peralatan BBQ, pinggan mangkuk cawan Giacomo + kedai 2MYR, bantal2 gebu dan apejadah yg berkaitan utk percutian selame tige hari. abg ipar saye memandang barang yg dah tersusun rapi kat tepi pintu. "ni nak pergi cuti sebulan gayenye ni," sambil gelak2. mak pown dgn nada bersahaja membalas, "alaaaaah, bkn selalu. lagipown cucu mak ramai. makanan2 tu pulak konpem abes punye." saye selaku pemakan makanan ringan rasmi pown menangguk2 setuju. barang2 diangkat dan OFF WE GO! tp sebelum tu akak saye sempat je lagi nak tgkp gmbr anak2 buah yg sedang sibuk bermain2 di luar tatkala yg laen sedang menyumbat barangan kedalam but empat bijik kete yg menjadi pengangkut kami2 ni. mekaseh kpd Perodua, Proton dan Naza kerana menjadi penaja rasmi pada ketige2 hari tersebut. seperti biasa, penulis blog ini akan mengambil kesempatan utk tido di mana2 sahaja. :D
















    BABAK DUA :
    aku sedikit terkesima tgk rumah banglo yg kami sewa tu. kami2 ni dah pergi dah beberapa tahun lepas tp aku still teruje tgk banglo tu. :D ade 4 bilik [katil double utk tiap2 bilik], due bilik air, dapur ngan counter spesel menghadap ke meja makan dan SWIMMING POOL sebijik utk kami2 aje. weeeee~
    bile dah nmpk pool tu, ape lagi... sume barang yg dibawak tu terus dikemas sepantas kilat dan semua2 tukar ke pakaian mandi masing2. hakhak. Eishal comel je pakai swimming suit dia. :D



















    BABAK TIGA:
    lepas sejam due dlm tu pool, lepas tgn abeh kecut2 semua, lepas tenggelam timbul air masuk hidung telinga mata dlm pool tu, semua yg mandi pown keluar lalu mandi manda kat bilik air lak. penulis blog pulak [seperti biasa juga] menghempaskan badan ke katil terdekat lalu tido utk sejam dua sebaik saja bdn habis dinyahtoksinkan oleh hot shower dlm bilik air. dkt2 pkol 7 camtu, Abg Ajohn ngan Abg Ai dah ready2 tmpt BBQ + panaskan arang. penulis blog pown join ah utk wat ape yg patot. org2 yg kat dlm sume menunggu dgn penuh pasrah je ayam + sosej + daging + kambing yg direneh khas dgn resipi rahsia sulit oleh Abg Ajohn. 









    BABAK EMPAT:
    pagi2 tu teros terjun dlm swimming pool. hakhak! sgt luar kawalan perangai penulis blog pada hari tersebut. pg2 buat ape kerje yg perlu, tukar baju then terus berenang2. diikuti Muaz, Mirza, Abah dan akhirnya Mak. yg laen2 tu pergi mkn breakfast kat kafe. hukhuk. 
    mereka2 tu balik je terus kate nak pergi Waterworld. saye sedikit konpius, pasal ingatkan nak pergi Safari World pagi tu tapi alang2 tmpt tu pown mcm best je, saye pown setuju je ah dgn satu senyuman lebar selebar2 nya. :D
    kat situ byk gak ah ride yg menarek. fes2 naek yg ride yg lime org boleh naek tu. yg itu mmg PERGH ah, siyes kate! mmg lipat 90 degrees pelampung besar tu. gaye2 mmg nak tercampak kuar ah. XD
    pastu smbg jejalan sambil tgkp gmbr + rakam video [dan sempat jugak mengintai mereka2 yg memakai bikini. isk isk isk. berlipat2 selulit. menyesal tgk.] 
    ride seterusnya pula utk mereka yg berpelampung, ini agak thrill juge ye para pembaca. namun x dpt nak dibandingkan dgn yg ride yg ketige. ride tanpa pelampung kuning itu. masuk tube pusing2 ala-ala dlm cite Meet The Robinsons tu. XD yg itu mmg laju gile dlm tiub tu. PERGH lagi sekali. 
    laksana kelaparan keletihan ketandusan dan jadah bagai lagi, kami pown berhenti jap utk melantak juadah yg dah tersedia. part mkn tak perlulah diceritakan dgn lebih lanjut. hanya situasi makan yg cliche. :D
    pastu smbg lak kat satu pool yg ade ombak2 tu. name ride2 pool2 jadah tu penulis blog mmg tak ambik port sgt pown, asalkan best. 





















    BABAK LIMA :
    selesai membasahkan bdn dgn segale air yg ada, kami pown pulang dan bersiap sedia utk ke karnival di Cowboy Town. waktu pekat mlm ah pastinye, pasal nak tgk bunge2 api. :D 
    penulis blog tido siap2 dulu [fyi : penulis blog mmg ade hobi utk tido setiap mase dan mampu utk tido dlm keadaan seterang/sebising mane pown.] 
    lepas maghrib, makan2 dan terus meluncur laju dgn transport2 rasmi ke Cowboy Town tu. sampai2 je dah start dah karnival tu. naseb baek baru pembukaan je. takat Red Indian maen2 api sembur dr mulut tu. :D
    kemudiannya, karnival pown bermula. ade menatang2 mcm hanjeng, kude, gajah, ular, bla bla bla... byk sgt kot menatang. pastu ade kereta berhias ah, ade tarian2 ah, ade bende2 pelik laen ah. agak menarek disitu ye. :D
    bhgian plg menarek: bunge api. setelah bertaon2, akhirnya penulis blog dpt melihat kembali  bunge2 api yg lawa2. :D 
    abes je karnival, mereka2 pakat pergi maen games yg ade dkt2 dgn pintu masuk. tatkala itu, penulis blog pown pergi ah beli topi cowboy jap. well, ramai sbnrnye yg tanye: "nape kau beli weh?". saye pown menjawab ah, "saje." 
    mmg saje2 pown beli. aritu ade tgk org tu pakai topi camtu gak, nmpk mcm best, lalu saye pown pergi ah membuat bayaran. 
    back to the track, games xde byk sgt pown. kami2 maen bumper car dgn memanah je. Mirza naek slingshot yg melantun lantun tu. hakhak! agak kelakar ye melihat reaksi beliau. 



















    BABAK ENAM :
    BALIK! [x perlu elaborate apa2 utk babak ini. cukuplah sekadar hati berkate, "kalau boleh nak dtg lagi tp dgn kwn2 lak kali ni. :D" ]


    BABAK TUJUH (KHAS)
    babak ini dibuat khas utk gmbr2 penulis blog sahaja. hiew hiew. ini blog aku, kesah ape aku kau nak tgk ke taknak. *tgn kat dade, mate ke atas*










    PENGHARGAAN :
    kaklong + abg mizal berserta anak2 mereka
    kaklin + abg ai 
    kakmuni + abg ajohn dan anak sorg tu
    mak + abah


    perodua + naza + proton
    gardenia, maggie, bla bla bla bla bla [sume penaja mknn]
    Afamosa Resort + Afamosa Waterworld
    semua2 ah! malas ah nak tulis byk2! heish.


    PENUTUP :
    tu je utk post kali ni wahai anda2 semua! ASSALAMUALAIKUM.






    pakar konspirasi,


    - i'll be my own saviour -

  2. 4 whispers:

    1. omaigod rizal maula in short pant................?!!

    2. kiki said...

      oke heksaited!
      aku pn pena pegi afamosa resort tuu last year. ade fmily day gak kt sane. Safari World tu pn den pegi haa. haha terlebeh2 heksaited lak